FİDEBİRLİK’in Yıllara ve İllere Göre Üye Sayısı

2008 yılında 41 üye ile kurulan FİDEBİRLİK’in üye sayısı, 2009 yılında 58, 2010 yılında 70, 2011 yılında 75, 2012 yılında 87, 2013 yılında 90, 2014 yılında 94, 2015 yılında 108, 2016 yılında 111, 2017 yılında 122, 2018 yılında 148, 2019 yılında 151, 2020 yılında 164, 2021 yılında 190, 2022 yılında 211, 2023 yılında 230, 2024 yılında 253 üyeye ulaşmıştır.

2025 yılı Temmuz ayı itibariyle de Birliğin 277 üyesi bulunmaktadır.

Bu 277 üyenin 239’u sebze, 34’ü çilek, 3’ü doku kültürü, 1’i de tıbbi aromatik bitki fidesi üretmektedir.

 

FİDEBİRLİK üyesi kuruluşların illere göre dağılımı ise şöyledir:

FİDEBİRLİK ÜYELERİ İLLERE GÖRE DAĞILIMI
(TEMMUZ 2025)
İL ÜYE SAYISI
Antalya 96
İzmir 31
Ankara, Mersin (18’er üye) 36
Manisa 12
Bursa 8
Adana, İstanbul (7’şer üye) 14
Samsun, Nevşehir (6’şar üye) 12
Bilecik, Burdur, Erzincan, Eskişehir, Muğla (5’er üye) 25
Aydın, Balıkesir, Konya (4’er üye) 12
Afyon, Amasya, Zonguldak (3’er üye) 9
Denizli, Kayseri, Trabzon, Yalova (2’şer üye) 8
Adıyaman, Bolu, Gaziantep, Giresun, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kırklareli, Ordu, Sakarya, Şanlıurfa, Tekirdağ, Uşak, Yozgat (1’er üye) 14
TOPLAM 277


Çilek Fidesi üretimi yapan FİDEBİRLİK üyesi kuruluşların illere göre dağılımı ise şöyledir:

FİDEBİRLİK ÇİLEK ÜRETİMİ YAPAN ÜYELERİN
İLLERE GÖRE DAĞILIMI (TEMMUZ 2025)
İL ÜYE SAYISI
Burdur, Mersin, Nevşehir (5’er üye) 15
Adana, Antalya (3’er üye) 6
Aydın, İzmir, Kayseri, Konya, Muğla (2’şer üye) 10
Denizli, Hatay, Sakarya (1’er üye) 3
TOPLAM 34