Arama:
» FİDECİNİN GÜCÜ «
ANASAYFA
HAKKIMIZDA
FİDEBİRLİK
YÖNETİM KURULU
DENETİM KURULU
DİSİPLİN KURULU
HAKEM KURULU
BİRLİK TEMSİLCİLERİ
SEKRETERYA
ÜYELİK
GEREKÇE
ÜYELİK İÇİN GEREKLİ BELGELER
ÜYE SAYISI
ÜYE KURULUŞLAR
ÜYELİK AİDATI
MEVZUAT
HABERLER
S.S.S.
BİLGİ MERKEZİ
BASINDAN HABERLER
İLETİŞİM
BİLGİ MERKEZİ
Aşılı Fide
Yağ Alkolleri Karpuz Anacında Büyümeyi Kontrol Ediyor
Karpuzda Aşılama, Anaç-Kalem Kombinasyonlarının Verim ve Kalitesi Üzerinde Olumlu Etki Yapıyor
Kabak Anaçlarının Hipokotil Özellikleri, Hıyarda Aşı Uyumunu Etkiliyor
Karpuzda (Citrullus lanatus) Meyve Kalitesi Ve Aroma Özellikleri Üzerine Anaçların Etkisi
Hıyarda Aşılı Fidenin Verim Kaliteye Etkisi
Aşılı Fidenin Hastalık Dayanımındaki Korunma Mekanizması
Fide Gelişimine İlişkin Olarak Priming İşleminin Domates Anacına Etkisi
İlkbahar Yetiştiriciliğinde Aşılı Domatesin Verim, Kalite ve Meyvedeki Ana Bileşenler Üzerine Etkileri
Aşılı Fidenin Plastik Serada Yetiştirilen Domates Verimine Etkileri
Mini Karpuzda Sulama ve Aşılamanın Meyve Kalitesine Etkisi
Domateste Farklı Fide Yetiştirme Yöntemlerinin Kaliteye Etkisi
Aşılı Karpuzda Meyve Kalitesi (Citrullus Latanus)
Aşılı Fide Sebze Kalitesini Etkiliyor
Aşılı Fidenin Karpuz Gelişmesi, Meyve Gelişimi ve Meyve Kalitesi Üzerine Etkileri
Aşılı patlıcan fidelerinden hasad edilen patlıcan meyvelerinde daha az tohum oluşuyor
Alçak tünel altında karpuzda aşılı fide kullanımının verim ve kalite üzerine etkileri
Aşılı patlıcan fide kullanımının ürün verim ve kalitesine etkileri
Aşısız Fide
Fide Gelişimine İlişkin Olarak Priming İşleminin Domates Anacına Etkisi
Sera Hıyar Fidesi Üretiminde Paclobutrazol ve Bakır Sülfat Uygulamalarının Fide Büyümesi Üzerine Etkileri
PH, Azot ve Kalsiyum Konsantrasyonları Biberde (Capsicum Annuum L.) Çimlenme ve Büyümesini Etkiler
Farklı Topraksız Yetiştirme Ortamlarında Domatesin (Solanum Lycipersicon Cv. Sedef F1) Fide Verim ve Kalitesindeki Değişimin Belirlenmesi
Bazı Bitki Gelişimini Teşvik Eden Rizobakterilerin Brokoli (Brassica Oleraceae L. Var İtalica) Fide Gelişimi ve Fide Kalitesi Üzerine Etkileri
Float Sistemde Bazı Kışlık Sebze Türlerinin Organik Fide Üretimi
Organik Hıyar Fidesi Yetiştiriciliğinde Gölgelemenin Fide Kalitesine Etkisi
Farklı Fide Yetiştirme Ortamlarının “Crimson Sweet” Karpuz Çeşidinde Fide Kalitesine Etkileri
Avrupa Fide Üreticileri Birliği (EU Plant)
EU Plant 2019 Yılı Genel Kurulu Raporu
EU Plant Tüzüğü
Fidede Çimlenme Raporu
EU Plant Genel Kurul Raporu
Bitki Besleme
Seralarda karbondioksit gübrelemesi
Stres şartlarına dayanıklı olarak üretilen fidelerde hormonal denge değişiyor
İlkbahar ve sonbahar fide yetiştiriciliğinde azot oranları verimi etkiliyor
Fide Yetiştirme Süresi
Acı Biber ve Fide Kalitesi
Genel Konular
Yeni Bir Işıklandırma Teknolojisi Kimyasal Kullanmadan Zararlı Organizmaları Yok Ediyor
Sebze ve Meyvelere Şeklini Veren Bir Gen Keşfedildi
Hastalıklar
Lahanalarda Yeni Bir Virüs: BSD
UV Işığı Çilekte Küllemeyi Tanıyıp Yok Ediyor
Veteriner Dezenfektanı Domates Virüslerine İlaç Oldu
Domates Rugoz Virüsü (ToBRFV) Hiçbir Zaman Embriyoya Geçmiyor
Domates Rugoz Virüsüne Tolerant Yeni Bir Çeşit Geliştirildi
Domateslerde Yeni Bir Hastalık: Zebra Bakteriyel Gövde Hastalığı
Sebze Tohumlarının Hidroklorik Asit ve Ozonla Muamelesi Virüslerle Mücadelede Ümit Veriyor
Domates Kahverengi Buruşuk Meyve Virüsü Birçok Yüzeyde Uzun Süre Yaşıyor
Fideliklerde Kullanılan Fide Yetiştirme Viyollerinin FORL Hastalığının Çıkışına Etkisi
Domates Lekeli Solgunluk Virüsü’nün Belirtileri, Biyolojisi ve Savaşımı
GSPP – İyi Tohum ve İyi Bitki Uygulamaları Seminer Özet Notu
GSPP : İyi Tohum ve Bitki (Fide) Uygulamaları
Karpuz Meyve Yanıklığı
Domates güvesi Tuta absoluta zirai mücadele teknik talimatı
Pepino mozaik virusu (PepMV) Avrupa’da yayılıyor
Fideliklerde kullanılan fide yetiştirme kaplarının FORL hastlığının çıkışına etkisi
PASTVd viroidi hangi bitkilerde hastalık yapar ?
Bakteriyel hastalıklarda en etkili kimyasal mücadele yolları nelerdir ?
Karpuz meyve yanıklığı etmeni Acidivorax toprakta ve bitki artıklarında ne kadar yaşar ?
Domates Bakteriyel Benek hastalığı
Bakteri Gelişme Sıcaklıkları
Toprak Solarizasyonu
Domates mozaik virusu tohumla taşınır mı?
Domates bakteriyel solgunluk hastalığı toprakta 2.5 ile 5 yıl arasında kalabiliyor
Acidovorax teşhisine ilişkin yeni gelişmeler
Karpuzda Acidovorax bakterisi
Tanı Laboratuvarları
Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (BATEM)
Tohum Teknolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TOTEM)
Tohumculuk ve Tarımsal Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATOM)
Yetiştirme Ortamları
EN Standartlarına göre torf etiketlerinde uluslararası standartlar
Sphagnum yosun torfları, yararlı mikrorganizmalar bakımından oldukça zengin bir yetiştirme ortamıdır
Dünyada buzul torf kaynakları ve kullanımı
HABERLER
FİDEBİRLİK Başkanı YILDIRIM’dan, Antalya Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’ne Ziyaret
ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!
Geçmiş Olsun TÜRKİYE’M
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sn. Sadri ŞENSOY’un Fidelik Ziyareti