FİDEBİRLİK’in Yıllara ve İllere Göre Üye Sayısı

2008 yılında 41 üye ile kurulan FİDEBİRLİK’in üye sayısı, 2009 yılında 58, 2010 yılında 70, 2011 yılında 75, 2012 yılında 87, 2013 yılında 90, 2014 yılında 94, 2015 yılında 108, 2016 yılında 111, 2017 yılında 122, 2018 yılında 148, 2019 yılında 151, 2020 yılında 164, 2021 yılında 190, 2022 yılında 211, 2023 yılında 230 üyeye ulaşmıştır.

2024 yılı Eylül sonu itibariyle de Birliğin 250 üyesi bulunmaktadır.

Bu 250 üyenin 214’ü sebze, 32’si çilek, 3’ü doku kültürü, 1’i de tıbbi aromatik bitki fidesi üretmektedir.

 

FİDEBİRLİK üyesi kuruluşların illere göre dağılımı ise şöyledir:

FİDEBİRLİK ÜYELERİ İLLERE GÖRE DAĞILIMI
(EYLÜL 2024)
İL ÜYE SAYISI
Antalya 90
İzmir 28
Mersin 19
Ankara 17
Manisa 10
Bursa 7
Adana, İstanbul (6’şar üye) 12
Burdur, Erzincan, Muğla (5’er üye) 15
Aydın, Bilecik, Eskişehir, Nevşehir, Samsun (4’er üye) 20
Amasya, Balıkesir,  Konya (3’er üye) 9
Afyon, Kayseri, Trabzon, Yalova, Zonguldak (2’şer üye) 10
Adıyaman, Bolu, Denizli, Gaziantep, Giresun, Hatay, Kahramanmaraş, Kırklareli, Osmaniye, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Yozgat (1’er üye) 13
TOPLAM 250


Çilek Fidesi üretimi yapan FİDEBİRLİK üyesi kuruluşların illere göre dağılımı ise şöyledir:

FİDEBİRLİK ÇİLEK ÜRETİMİ YAPAN ÜYELERİN
İLLERE GÖRE DAĞILIMI (Eylül 2024)
İL ÜYE SAYISI
Mersin 5
Burdur 5
Nevşehir 4
Antalya 3
Adana, Aydın, İzmir, Kayseri, Konya, Muğla (2’şer üye) 12
Hatay, Osmaniye, Sakarya (1’er üye) 3
TOPLAM 32