FİDEBİRLİK Üyeleri İftar Yemeği ve İstişare Toplantısında Buluştu

FİDEBİRLİK Üyeleri İftar Yemeği ve İstişare Toplantısında Buluştu

iftar1

6 Haziran 2017 tarihinde, Loti Et Restaurant/Antalya’da, çoğunluğu Antalya merkez, Kumluca ve Fethiye bölgesinden olan 47 üye temsilcisinin katılımı ile bir istişare toplantısı ve iftar yemeği organizasyonu düzenlendi.

Karşılıklı görüş ve fikirlerin paylaşıldığı toplantının ilk oturumunda, fide sektörünün genel sorunlarının dışında, bakteri ve virüslere karşı alınabilecek tedbirler gibi konular görüşüldü.

Bu bölümde, yayla bölgesinde görülen domateslerde Clavibacter sorununun daha çok çift gövde yetiştiriciliğinde görüldüğü, bu nedenle bu hastalığa karşı bir kültürel önlem olarak mümkün olduğunca çift gövde domates yetiştiriciliğinden kaçınılması önerisi tartışıldı. Bu öneri katılımcı üye temsilcileri tarafından olumlu karşılandı.

iftar4iftar2

Hep birlikte yenilen iftar yemeğinin ardından başlayan ikinci oturumda ise yoğunlukla artan üretim maliyetleri, güncel pazar durumu ve pazarlamadan kaynaklanan sorunlara değinildi.

iftar6 iftar5