Fide Üreticileri Alt Birliği 12. Olağan Genel Kurul Toplantısı Antalya’da Yapıldı

12. Genel Kurul foto (36)

Fide Üreticileri Alt Birliği 23 Mart 2019 tarihinde Antalya Akra Barut Otel’de 12. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Hazirun listesinin 157 kişiden oluştuğu Genel Kurula 37 temsilci ile Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Savaş Akcan, Fidan Üreticileri Birliği Başkanı Hurşit Nallı, TÜRKTOB Hakem Kurulu Başkanı Serdar Mart ve FİDEBİRLİK Avukatı Abdurrahman Öztekin de katıldılar.

Toplantıda, Divan Kurulu Başkanlığı’na Lütfü Sav, katip üyeliklere de Mirza Nevzat Alan ve Nihat Özkan oybirliği ile seçildiler.

Yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından, Mali Genel Kurulun açılışını FİDEBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kandemir gerçekleştirdi. Kandemir yaptığı açılış konuşmasında, 10. yılını dolduran Birliğimizin kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği faaliyetlerden özet olarak bahsetti. Ayrıca Genel Kurula vakit ayırıp katılım sağlayan üyelerimize ve misafirlere teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

TÜRKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Akcan, yaptığı konuşmada Birlikler arasında iyi bir ilişkinin olması halinde tohumculuk sektörünü ilgilendiren pek çok sorunun daha güçlü bir şekilde dile getirileceğini ve çözüm bulacağını belirtti. Akcan, Bakanlığın yönetmelik değişikliği yaparak A ve B tipi fide üreticisi konusunda çalışma başlattığını, bunu TÜRKTOB olarak doğru bulmadıklarını belirtti. Bu ve benzeri gelişmeleri önlemek için FİDEBİRLİK ile TSE arasında fide üretim standartları konusunda çalışma başlatılması önerisinde bulundu.

TÜRKTOB Hakem Kurulu Başkanı Serdar Mart oldu. Başkan Mart yaptığı konuşmada hakem kurulunun tanımını, işleyişini ve sektörümüz açısından önemine değindi. Başkan Mart, 4 milyar USD büyüklüğündeki bir sektörde yılda tahmini 40 milyon dolar tutarındaki  davaların TÜRKTOB Hakem Kurulunda görülmesi halinde Üst Birlik gelirlerinin de 1 milyon USD civarında gerçekleşeceğini ve gelirin de Birliklerin gelişmesinde önemli bir itici güç olacağını belirterek fide üreticilerinin bu gücü kullanmaları gerektiğini belirtti.

FİDEBİRLİK Avukatı Abdurrahman Öztekin ise yaptığı konuşmada, binde 3 komisyon gelirlerine ilişkin davanın gelişimi ve son durumu konusunda hazirunu bilgilendirdi. Davanın halen temyizde olduğunu belirtti. Ayrıca, Hakem Kurulunun çok özel bir erk olduğunu ve bunun FİDEBİRLİK üyeleri tarafından irsaliye ve faturalara yazılması ve karşılıklı onaylanması halinde davaların çok kısa bir süre içinde sonucunun alınacağını belirtti.

Toplantıya katılan temsilcilere, 2018 yılı faaliyet raporu, denetim kurulu raporu ve mali raporlar hakkında bilgi verildi. 2018 yılına ait raporlar Genel Kurul’da yapılan oylamada oybirliği ile ibra edildi.

Yönetim Kurulu tarafından, 2019 yılı çalışma programı ve 2019 yılı tahmini bütçesi temsilcilerin onayına sunuldu. 2019 yılı tahmini bütçesi de yine Genel Kurul tarafından oybirliği ile onaylandı.

Genel Kurul toplantısı, Birliğimiz hakkında Üyelerimizin yaptığı düşünce ve temenni konuşmalarının ardından, Başkan Rahmi Kandemir’in yaptığı teşekkür konuşması ile son buldu.

12. Genel Kurul foto (36)

12. Genel Kurul foto (30)

12. Genel Kurul foto (26)

12. Genel Kurul foto (20)